BT güvenliği çözümleri sunan KOBIL hem sektörü uyarıyor hem de online bankacılıkta güvenliğin konuşulacağı bir etkinlik düzenliyor.
İnternet bankacılığı kullanımında yıllık artış yüzde 20`leri buldu. Mobil bankacılık kullanımındaki artış ise bunun 10 katı civarında. Bankacılık sektörü, gözünü milyonlarca vatandaşın banka hesabına diken güvenlik tehditlerine karşı en verimli çözümlerin peşine düştü. BT güvenliği çözümleri sunan KOBIL hem sektörü uyarıyor hem de online bankacılıkta güvenliğin konuşulacağı bir etkinlik düzenliyor.
Türkiye Bankalar Birliği tarafından hazırlanan mobil ve internet bankacılığı istatistikleri, mobil ve internet bankacılığının ulaştığı seviyeyi ve banka müşterilerinin birikimlerinin siber suçlulara karşı korunması gerektiğini bir kez daha vurguluyor.
11 milyon aktif hesap ve 3 ayda 367 milyar TL para transferi
Türkiye internet bankacılığını sevdi! Türkiye Bankalar Birliği`nin son 5 yılın Haziran aylarını temel alan verilerine göre internet bankacılığında aktif kullanıcı sayısı ve internet üzerinden yapılan para transferleri katlanarak artıyor. 2009 yılının Haziran ayında 5 milyonu aşkın olan aktif internet bankacılığı kullanıcı sayısı 2013 yılında 11 milyonun üzerine çıkmış bulunuyor. Son 1 yılda ise internet bankacılığını kullananların sayısı yüzde 21 oranında artmış bulunuyor. İnternet üzerinden yapılan para transferi miktarı son 3 ay baz alındığında ise 367 milyar TL`yi aşmış görünüyor. Türkiye`de 2013 yılı Haziran itibarıyla internet bankacılığı hizmetlerine kayıtlı kullanıcı sayısı ise 27 milyonu aşmış durumda.
KREDİ FAİZ ORANLARINI KARŞILAŞTIRMAK İÇİN TIKLAYIN...
Mobil bankacılıkta yüzde 191`lik artış!
Verilere göre Türkiye`de mobil bankacılık sistemlerine kayıtlı kullanıcı sayısı 3 milyon 500 bini aşmış bulunuyor. 2 milyon kişinin aktif olarak kullandığı mobil bankacılık hizmetlerinde 2012-2013 Haziran ayları arasındaki kullanıcı artış oranı yüzde 191 ile rekorları zorluyor. Mobil bankacılık sistemlerinde 3 aylık para transferleri miktarı ise 10.5 milyar TL`yi buluyor.
Milyonlarca hesap ve para transferi siber suçluların iştahını kabartıyor
İnternet ve mobil bankacılıktaki hızlı yükseliş, işlem güvenliği ve online bankacılık hırsızlıklarına karşı alınan tedbirleri gündeme getiriyor. Birçok banka özel güvenlik şirketlerinin tasarladığı internet bankacılığı güvenlik ürünlerini kullanıp, bunların kullanım yöntemlerine dair müşterilerini eğiterek olası dolandırıcılık ya da hırsızlık suçlarının önüne geçmeyi başarıyor. Yerli ve yabancı bankalara güvenlik altyapıları sağlayan KOBIL şirketinin Ülke Müdürü Ümit Yaşar Usta şu açıklamayı yapıyor: İnternet bankacılığında yıllık kullanıcı sayısı artış hızı yüzde 20`lere yükseldi. Mobilde ise bu oran yüzde 200`ler seviyesinde. Mobil kullanım internet kullanımının neredeyse 10 katı kadar daha hızlı yayılıyor. Bankacılık sektöründe mobil ve internet kullanımının önümüzdeki 4 yıl içerisinde 18 ila 25 milyon aktif kullancıya ulaşacağı, işlem hacimlerinin de yıllık 3 ila 5 trilyon TL arasında seyredeceği düşünülüyor. Önümüzde böyle bir tablo varken `online bankacılık ne kadar güvenli?` sorusunu sormadan edemiyoruz. Veri güvenliği ve dijital kimlik sektöründe yenilikçi güvenlik çözümlerinin üreticisi KOBIL olarak bu konuya yönelik `mIDentity Application Security Technology – Uygulama Güvenlik Teknolojisi (AST)` ürünümüzü bankalara sunuyoruz. Çözüm bankaların online hizmet sunduğu siteleri ve mobil uygulamaları yazılım güvenliği teknolojileriyle her zamankinden daha güvenli hale getiriyor. Böylelikle müşteriler ortak kullandıkları bilgisayarlarda ya da güvenlik duvarının bulunmadığı akıllı telefonlarında dahi işlem yaparken siber hırsızlık riskiyle karşı karşıya kalmıyor. iPhone, iPad, Android ve PC`lerde çalışabilen çözüm, güvenliği otomatik olarak sağlayarak son kullanıcının olası endişelerini gideriyor.
Bankacılar 12 Kasım`da güvenlik tartışması için buluşuyor
KOBIL, 12 Kasım Salı günü, İstanbul Çırağan Sarayı Kempinski`de, geleceğin bankacılığını bugünün bankacılığı ile buluşturacak Uluslararası Güvenlik Konferansı`nı düzenliyor. İnternet ve mobil dünyadaki gelişmelerin yanı sıra, yeni fırsatların, yeni iş alanlarının ve yeni risklerin paylaşılacağı etkinlikte yeni dönemin müşteri beklentileri ile bankaların talepleri karşılamaları için yapmaları gerekenler masaya yatırılacak. Online bankacılık için KOBIL`in geliştirdiği özel bir konsept olan Bank 2015`i ilk kez kullanan İsviçreli Migrosbank ve sektörün diğer saygın isimlerinin yeni teknolojilere bakış açılarını anlatacağı etkinlikte İnternet ve Mobil Bankacılığın Bugünü ve Yarını başlıklı bir panel de gerçekleştirilecek.